Powered by Smartsupp Wat is CNC verspanen? - Olpa Hank

Wat is CNC verspanen?

1 nov 2021
Wat is CNC verspanen?

Verspanen kan op veel verschillende manieren. CNC verspanen is een techniek waarbij het volledige productieproces is geautomatiseerd. Dit scheelt al snel veel geld en tijd. Maar wat is CNC verspanen nou precies en waarom zou je hier voor kiezen?

Bij Olpa Hank bewerken we allerlei materialen, van Hastelloy en nikkel tot titaan en RVS. Dit bewerken noemen we ook wel verspaning, omdat er tijdens het bewerken spanen of krullen van het bronmateriaal afkomen.

Wanneer kies je voor CNC verspanen?

Gaat het om kleinere oplages, dan is de meest efficiënte methode om de producten op de conventionele manier te verspanen. Gaat het om iets complex of wil je een grotere oplage? Dan is CNC verspanen de beste keuze. Dit gebeurt zowel met frezen als met draaien.

Wat betekent CNC?

CNC is een afkorting van Computer Numerical Control (computergestuurde regeling). Dit betekent dat het gehele productieproces wordt geautomatiseerd. CNC verspanen heeft (net als veel andere technische innovaties) een snelle ontwikkeling doorgemaakt door een oorlog. De Koreaanse Oorlog, die van 1950 tot 1953 duurde, zorgde voor een grote vraag naar complexe vliegtuig- en wapenonderdelen. Met behulp van computers (eerst nog analoog, later digitaal) werden deze onderdelen vervaardigd.

CNC bespaart geld en tijd

Wij kunnen elke vorm van verspanen aanbieden dankzij ons uitgebreide machinepark. Zo hebben we 5-assige machines waarmee de doorlooptijd en kosten flink verlaagd kunnen worden. En met onze CNC langdraaiers verspanen we grote oplages met een constante kwaliteit. Ideaal om tijd en kosten te besparen!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Aksel Larsson
Jörn-Olav Larsson

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel