Powered by Smartsupp Een messingonderdeel mat vernikkelen - Olpa Hank

Een messingonderdeel mat vernikkelen

‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan’. De lijfspreuk van Pipi Langkous zou nét zo goed op onze werkwijze kunnen slaan. Een klant wilde namelijk weten of wij messing onderdelen konden maken, inclusief mat vernikkelen. Dat laatste was nieuw voor ons, maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen. Lees maar hoe wij deze case aanpakten.

Vernikkelen

Vernikkelen is een proces waarbij een metaal wordt voorzien van een laagje nikkel. Deze laag vormt een bescherming tegen roest en andere corrosie. Daarnaast geeft vernikkelen het product een mooie afwerking. De nikkellaag i.c.m. de voorbehandeling (stralen) bepaalt de glans: mat, parelmat, half- of hoogglanzend.

Hoe gingen wij te werk?

Messing onderdelen bewerken is voor ons een bekende handeling, maar een afwerking met een matte nikkellaag is een nieuwe vraag. Het product werd machinaal voorzien van een buitenzeskant, die op het product werd gefreesd.

Proeven gedaan

Voor het vervaardigen van de uiteindelijke serie hebben wij een groot aantal proeven gedaan met stralen, door middel van een geautomatiseerd proces. Door te testen met verschillende nikkellagen vonden we uiteindelijk de perfecte egale matte afwerking. Weer wat geleerd!

Heb jij ook een specifieke vraag? Stel hem gerust, dan vinden we samen de juiste oplossing.

Offerte aanvragen Binnen één werkdag reactie!
Chat live met ons! Direct antwoord op je vraag!
Terug naar overzicht
Aksel Larsson
“Wij garanderen een braamvrije levering van jouw draaiwerk. Altijd.”

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel