Het beste resultaat graveerwerk

Met lasergraveren wordt een (metalen) product voorzien van een serienummer, barcode of ander soort reliëf. Maar is dit graveerwerk nog wel zichtbaar ná een oppervlaktebehandeling? Op deze vraag kunnen we volmondig ‘ja’ antwoorden. Lees maar.

Wat was de vraag?

Eén van onze klanten wilde graag weten of ons graveerwerk nog wel zichtbaar is na de oppervlaktebehandeling. Dit was van essentieel belang, omdat de gravering te allen tijde goed zichtbaar moet zijn vanwege diverse richtlijnen waar de producten aan moeten voldoen.

Hoe gingen wij te werk?

Om te bepalen of de diepte van het graveren van invloed is op de leesbaarheid, hebben we diverse proeven gedaan. Bij elke test hanteerden we een andere diepte van graveren. Iedere test hebben we genummerd, zodat we ná de oppervlaktebehandeling precies konden bepalen welke diepte het beste resultaat geeft.

Na deze testen hebben we ook duurtesten gedaan en onderzocht hoe goed de gravering nog zichtbaar bleef na extra schuren of slijpen. Dit alles om de klant te kunnen garanderen dat de gravering echt goed zichtbaar blijft!

Het resultaat

Hierbij hielden we natuurlijk ook het kostenplaatje in acht. Uiteindelijk hebben we een bepaalde diepte van graveren kunnen bepalen die de beste leesbaarheid bood én niet te lang duurt om te realiseren. De perfecte middenweg, dus.

Offerte aanvragen Binnen één werkdag reactie!
Chat live met ons! Direct antwoord op je vraag!
Terug naar overzicht
Jörn-Olav Larsson
“Wij garanderen een braamvrije levering van jouw draaiwerk. Altijd.”

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel