Powered by Smartsupp Tips om te besparen op productiekosten - Olpa Hank

Besparen op de productiekosten? 6 tips die je direct kunt toepassen in jouw tekening

1 mrt 2022
Besparen op de productiekosten? 6 tips die je direct kunt toepassen in jouw tekening

Jouw tekening omzetten naar een maakbaar product: bij Olpa Hank hebben we er ons werk van gemaakt. Maar wist je dat een kleine wijziging in jouw tekening een groot verschil kan opleveren in het productieproces? Sterker nog: met een paar slimme aanpassingen kun je flink besparen op de kosten! Wij geven tips.

Tip 1: Kies voor een ander type RVS

Roestvaststaal (RVS) is beschikbaar in verschillende gradaties, zoals RVS 303, 304 en 316. De keuze voor het type RVS is van grote invloed op de prijs van jouw product. RVS 316 is bijvoorbeeld lastiger te bewerken dan RVS 303 of 304, waardoor de productietijd langer duurt. Maakt het voor jouw product niet uit welk type RVS er wordt gebruikt? Kies dan voor een goedkoper soort RVS.

Tip 2: Geef een hogere ruwheidswaarde mee

Een glad oppervlak op jouw product ziet er natuurlijk mooi uit, maar het kost meer productietijd om een element glad te krijgen. Hoe fijner én mooier het product er uit moet zien, hoe hoger de productiekosten worden. Is een gladde oppervlakte geen harde eis voor jouw product? Kies er dan voor om een hogere ruwheidswaarde mee te geven in de tekening.

Tip 3: Bepaal of een oppervlaktebehandeling echt noodzakelijk is

De keuze voor een oppervlaktebehandeling kan de prijs flink beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld staal: wanneer je géén oppervlaktebehandeling toepast bespaar je enorm op de productiekosten. Hierdoor gaat het element wel eerder roesten. Als dat geen invloed heeft op de toepassing van het element, laat dan de oppervlaktebehandeling vervallen.

Tip 4: Denk goed na over het type oppervlaktebehandeling

In sommige gevallen is een oppervlaktebehandeling onmisbaar. In dat geval is het goed om na te denken over het type behandeling én de gewenste specificaties. Moet jouw product bijvoorbeeld gehard worden middels een gloeiproces, bedenk dan welke proces het beste past bij jouw product. Want hoe langer het proces duurt, hoe duurder de behandeling wordt. En wil je een voorwerp laten vergulden, dan is de dikte van de goudlaag van groot belang voor de kosten. Immers hoe dikker de goudlaag, hoe duurder de specifieke bewerking.

Tip 5: Lever aanvullende bestanden aan

Tekeningen worden bij ons doorgaans aangeleverd in PDF-bestand. Maar wanneer je daarnaast óók een STEP file aanlevert, krijgen wij nóg meer inzicht in hoe wij jouw element moeten maken. Hierdoor kunnen wij gericht adviseren om zo efficiënt mogelijk te produceren en kosten te besparen.

Tip 6: Vraag om advies

Een product produceren dat voldoet aan alle eisen, tegen de meest gunstige prijs; dát is waar wij bij Olpa Hank voor staan. Daarom denken we graag met je mee hoe je kunt besparen op jouw productiekosten. Kom je er met bovenstaande tips niet uit of ben je op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Aksel Larsson
Jörn-Olav Larsson

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel