Powered by Smartsupp Het resultaat van een investering - Olpa Hank

Het resultaat van een investering

1 aug 2023
Het resultaat van een investering

Je kunt alleen maar roeien met de riemen die je hebt. Dat betekent soms dat je afscheid moet nemen van een klant omdat je niet meer kunt leveren wat zij willen. Maar door te innoveren, te investeren en te optimaliseren is het ook weer mogelijk die klant terug te krijgen. Dat was bij ons het geval.

Vanaf 2014 maakten we voor een klant onderdelen in een specifiek roestvrijstaal. De samenwerking verliep van beide kanten prettig, maar op een gegeven moment pasten onze prijzen niet meer bij de klant. Daardoor ging hij in het buitenland op zoek naar onderdelen.

Automatisering

Voor de klant waren wij op dat moment niet meer de juiste partner. Maar door de jaren heen hebben we veel geïnvesteerd in ons bedrijf, met name op het gebied van automatiseringen. Hierdoor kunnen wij tegenwoordig efficiënter én sneller werken. Mét resultaat, want de oude klant klopte weer bij ons aan met de vraag om exact hetzelfde te leveren als jaren geleden. Het gaat hierbij om ongeveer 100.000 stuks per jaar van een onderdeel. Dit kunnen we nu snel realiseren, maar jaren geleden was de levertijd een stuk langer geweest.

Verbeterd machinepark

Maar nog steeds blijven we niet stil zitten. Door de investering in onze cobot-arm en het volledig automatiseren van ons lasergraveerproces, besparen we veel tijd en kunnen we onderdelen voordeliger aanbieden. Op dit moment hebben we dan ook een sterk machinepark die dit soort grote klussen met gemak aan kan.

Door deze investering hebben wij onze oude klant weer terug. Iets waar we toch wel erg trots op zijn. Heb jij ook een specifieke vraag? Of een mooie uitdaging? Laat het ons weten, dan vinden we samen de juiste oplossing.

Jörn-Olav Larsson
“Wij garanderen een braamvrije levering van jouw draaiwerk. Altijd.”

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel