Powered by Smartsupp Het verhaal van Olpa Hank - Olpa Hank

Het verhaal van Olpa Hank

15 sep 2021
Het verhaal van Olpa Hank

Het is alweer 37 jaar geleden dat de basis voor Olpa Hank werd gelegd. In het Noord-Brabantse Hank besluiten vader Karl en moeder Ineke Larsson in 1984 een bedrijf te starten in de fijnmechanische metaalbewerking. Hun twee zoons, Aksel en Jörn-Olav, krijgen het reilen en zeilen van de metaalbewerking al vanaf jonge leeftijd mee. Wat zij op dat moment nog niet kunnen vermoeden, is dat zij later zélf aan het roer staan van het familiebedrijf. Lees mee over het verhaal achter Olpa Hank.

Karl Larsson was in zijn tienerjaren al bezig met brommers en auto’s uit elkaar halen, repareren en verkopen. Het is dus niet verwonderlijk dat hij de opleiding werktuigbouwkunde ging volgen. Na zijn studie liet hij er geen gras over groeien en startte gelijk een eigen metaalbewerkingsbedrijf. Samen met zijn vrouw, Ineke, die de (financiële) administratie onder haar hoede nam. Internet bestond toen nog niet, dus de Larssons moesten het voornamelijk van mond-tot-mondreclame en krantenadvertenties hebben. Met succes, want de naam Olpa Hank stond al gauw bekend als kwalitatieve leverancier.

Passie voor techniek

Met twee ouders die samen een metaalbewerkingsbedrijf runnen krijgen Jörn-Olav en Aksel de passie voor techniek met de paplepel ingegoten. Na zijn studie besluit Aksel stage te lopen bij verschillende technische en dienstverlenende bedrijven, waaronder een bedrijf dat gespecialiseerd is in houtsnijgereedschap. Hier ontdekt Aksel hoe gaaf het is om met behulp van machine een product te maken die volledig voldoet aan de wensen van een klant. Ook Jörn-Olav ontdekt zijn affiniteit met metaal en loopt stage bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van zaagmachines en draaibanken. De passie voor het bewerken van materialen is bij beide broers geboren.

Kleine werkzaamheden

Tussen het studeren, stagelopen en bijbaantjes door zijn beide zoons ook veel op de werkvloer bij Olpa Hank te vinden. Bijvoorbeeld om kleine werkzaamheden uit te voeren. En hoewel vader en moeder Larsson hun zonen nooit hebben gepusht om bij Olpa Hank te werken, begint het op een gegeven moment tóch te kriebelen.

Jörn-Olav en Aksel nemen familiebedrijf over

In 1999 is Jörn-Olav de eerste die de overstap maakt naar het familiebedrijf. Niet veel later, in 2002, groeit Olpa Hank uit z’n jasje en wordt er een nieuw onderkomen gevonden in Raamsdonkveer. Hier is er voldoende ruimte voor het uitgebreide machinepark. In 2004 besluit ook Aksel zich bij het bedrijf te voegen. Het is ook datzelfde jaar dat Olpa Hank officieel wordt overgenomen door de broers.

Met de tijd mee

Vandaag de dag geniet Olpa Hank nog steeds veel bekendheid in de regio én ver daarbuiten. Steeds meer klanten weten hun weg te vinden naar het bedrijf dat gespecialiseerd is in de fijnmechanische bewerking van materialen. Hierbij gaat het Olpa Hank ook met de tijd mee. Zo worden er duurzame keuzes gemaakt én hebben de broers een duidelijke missie voor de toekomst: nóg efficiënter werken met de middelen die er zijn. Continu blijven investeren in nieuwe machines, mensen en technieken staat dus hoog op de agenda bij het bedrijf.

De naam Olpa Hank

Waar komt de naam Olpa Hank eigenlijk vandaan? Is het misschien afgeleid van de Noorse roots van de familie Larsson? (De opa van Jörn-Olav en Aksel was deels van Zweedse afkomst, hun oma komt uit Noorwegen, red.). Niet helemaal. ‘Hank’ staat natuurlijk voor het dorp in Noord-Brabant waar het bedrijf ooit is opgericht. En ‘Olpa’ is een samenvoeging van de eerste twee letters van de middelste namen van Jörn-Olav Larsson en Aksel Paul Johan Larsson.

Ben je benieuwd wat Olpa Hank voor jou kan betekenen? Of ben je benieuwd naar onze bewerkingen? Neem direct contact op met Jörn-Olav of Aksel.

Aksel Larsson
Aksel
Jörn-Olav Larsson
Jörn-Olav

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel