Powered by Smartsupp Olpa Hank gaat voor duurzaam - Olpa Hank

Olpa Hank gaat voor duurzaam

28 okt 2021
Olpa Hank gaat voor duurzaam

We hebben maar één aarde, en daar moeten we met z’n allen zuinig op zijn. Daarom hebben wij bij Olpa Hank een aantal duurzame keuzes doorgevoerd. Welke dat zijn? Dat lees je hier.

Nieuwe snijgereedschappen

Wij zijn continu op zoek naar de beste gereedschappen op de markt. Zo hebben wij onlangs geïnvesteerd in nieuwe snijgereedschappen voor onze machines. De nieuwe gereedschappen zijn voorzien van een speciale coating, waardoor deze een langere levensduur hebben. Dit betekent dat we méér producten kunnen maken met hetzelfde gereedschap.

Recycling

Vanzelfsprekend scheiden wij alle afvalstromen binnen onze productie. Karton-, plastic en restafval voeren we apart af. Daarnaast recyclen we alle spanen en oliën die overblijven na het productieproces op een duurzame manier.

Statiegeld

Om kartonafval tot een minimum te beperken, leveren wij de door ons geproduceerde onderdelen in herbruikbare bakken aan de klant. Na gebruik gaan de bakken weer naar ons retour. Bijkomend voordeel is dat we deze manier integreren in een Kanban-systeem. Met dit voorraadsysteem hoeft een klant een bak die bijna leeg is alleen maar te scannen en krijgen wij automatisch een order in ons systeem. De voorraad wordt dus precies op tijd weer aangevuld!

Ledlampen

In ons gehele bedrijfspand hebben we ledlampen geïnstalleerd. Hiermee leveren we niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar besparen we ook op onze energiekosten. Een win-winsituatie dus!

Elektrische auto’s

Ook onderweg staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom rijden onze medewerkers zoveel mogelijk met elektrische auto’s.

Digitalisering

Papier? Daar doen we niet meer aan. Daarom werken wij met diverse software om het orderproces digitaal te laten verlopen.

Traceability

Waar onze producten voorheen per stuk in een plastic zakje werden verpakt en werden voorzien van een code, zetten wij nu lasergraveren in om onze producten te traceren. Niet alleen minder werk voor ons, maar het scheelt óók enorm in de afvalberg.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Aksel Larsson
Aksel
Jörn-Olav Larsson
Jörn-Olav

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel