Powered by Smartsupp Onze kwaliteitsbelofte aan jou - Olpa Hank

Onze kwaliteitsbelofte aan jou

4 dec 2023
Onze kwaliteitsbelofte aan jou

Bij Olpa Hank vinden we kwaliteitscontrole in metaalbewerking erg belangrijk. Van geavanceerde PMI-analyses tot uiterst grondige eindcontroles. Voordat een product bij ons de deur uitgaat, heeft het verschillende testen doorstaan. Zo weten we zeker dat de kwaliteit waar wij voor staan gewaarborgd wordt. Hoe dat er in de praktijk aan toegaat? Dat lees je in dit blog.

PMI: de eerste stap in onze kwaliteitscontrole

Vanaf het moment dat ruw materiaal onze productieplaats binnenkomt start de kwaliteitscontrole. Hiervoor gebruiken we een draagbare optische spectrometer, bekend als een PMI (Positive Material Identification) analyzer. Hiermee analyseren we snel en nauwkeurig de chemische samenstelling van het materiaal. Met de PMI-analyse bevestigen we dat het binnenkomende materiaal overeenkomt met de specificaties en certificaten van onze leveranciers.

Tijdens deze controle testen we of het materiaal voldoet aan het 3.1 certificaat. Het 3.1 certificaat is wereldwijd erkend als bewijs van de kwaliteit en samenstelling van metalen. Het biedt onze klanten de zekerheid dat ze hoogwaardig materiaal ontvangen dat voldoet aan de afgesproken specificaties. Dit betekent dat we niet alleen de chemische samenstelling controleren, maar ook de mechanische eigenschappen en de dimensionale precisie van het materiaal verifiëren. Alleen als het materiaal aan alle vereiste specificaties voldoet, wordt het in ons productieproces opgenomen.

Tussentijdse controle

Maar daar blijft het niet bij. Tijdens de productie worden al onze metalen onderdelen voortdurend gecontroleerd en gemeten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de specificaties en toleranties die met de klant zijn overeengekomen. We geloven dat preventieve maatregelen essentieel zijn om defecten te minimaliseren en de kwaliteit van de materialen te waarborgen.

Laatste check

Productieproces helemaal doorlopen? Dan is het tijd voor de eindcontrole. Dit is de laatste stap in ons kwaliteitsproces. Elk vervaardigd onderdeel wordt grondig geïnspecteerd en getest om te zorgen dat het aan onze eigen strenge normen en aan de eisen van onze klanten voldoet. Pas wanneer een onderdeel de eindcontrole met succes doorloopt, wordt het verzonden naar de klant.

Onze belofte aan jou

Het leveren van hoogwaardige metalen en producten zorgt voor een hoge tevredenheid bij onze gewaardeerde klanten. En daar zijn we trots op! Onze toewijding aan kwaliteitsbeheer, met de stevige basis van PMI-analyse en 3.1-certificering, waarborgt de betrouwbaarheid en topkwaliteit van onze producten.

Zelf ervaren? We gaan de uitdaging graag aan! Neem hiervoor contact op met Jörn-Olav of Aksel.

Aksel Larsson
Jörn-Olav Larsson

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel