Powered by Smartsupp Stijgende grondstofprijzen - Olpa Hank

Stijgende grondstofprijzen: hoe gaan wij hiermee om?

4 mei 2022
Stijgende grondstofprijzen: hoe gaan wij hiermee om?

De stijging van grondstofprijzen is een wereldwijd probleem. Helaas heeft iedereen ermee te maken, dus ook wij. Maar wat doen we om tóch te kunnen blijven leveren? In dit blog leggen we je graag uit waarom jij je niet snel zorgen hoeft te maken.

Of het nu gaat om staal, hout, polyester, koffie of computerchips: er is een wereldwijd tekort aan grondstoffen. Dat komt onder andere omdat er tijdens de coronapandemie nauwelijks voorraden zijn aangelegd. En nu de productie wereldwijd weer toeneemt, hebben fabrikanten meer basismaterialen nodig.

We kijken graag ver vooruit

In elke schakel merkt men de gevolgen van de stijgende grondstofprijzen. Maar wat doet Olpa Hank eraan om toch te kunnen blijven leveren? Het scheelt dat wij graag ver vooruit kijken, liefst een half jaar tot een jaar. We rekenen uit wat we qua materiaal nodig hebben om al die tijd te kunnen blijven leveren.

We nemen wellicht wat risico

En hoe we zo ver vooruit kunnen kijken? Door bijvoorbeeld zelf prognoses te stellen op basis van eerdere opdrachten. Maar ook in overleg met de klant, zonder dat daar al een definitieve order tegenover staat. Op deze manier werken betekent automatisch ook een beetje risico, maar dat hoort er natuurlijk ook bij als ondernemer! Je moet altijd blijven anticiperen op veranderingen in de markt.

Liever geen nee verkopen

Doordat we hebben uitgerekend hoeveel materiaal we nodig gaan hebben, kopen we nu zo veel mogelijk materialen op. Dat vraagt om een fikse investering, maar we willen er nu eenmaal alles aan doen om ervoor te zorgen dat we geen materiaaltekort hebben. Voor heel 2022 is alles al redelijk vastgelegd. We kunnen de productie dus mooi op peil houden en hoeven je daardoor ook geen nee te verkopen!

Maak jij je toch nog een beetje zorgen of wil je gewoon meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Aksel Larsson
Jörn-Olav Larsson

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel