Powered by Smartsupp Olpa Hank: jouw partner voor alle metaalbewerkingen - Olpa Hank

Olpa Hank: jouw partner voor alle metaalbewerkingen

20 nov 2023
Olpa Hank: jouw partner voor alle metaalbewerkingen

Metaalbewerking is een essentieel onderdeel van de moderne industrie en heeft talloze toepassingen, van het produceren van auto-onderdelen tot het vervaardigen van complexe machines. Het bewerken van metaal is een intrigerend proces dat een breed scala aan technieken omvat. Olpa Hank bestrijkt het gehele spectrum van metaalbewerking: van eenvoudig tot hoogwaardig fijnmechanisch bewerken, in kleine en grote series.  In dit blog lees je meer over de metaalbewerkingsmethoden die Olpa Hank in huis heeft.

Metaal draaien

Draaien is een bekende techniek in de metaalbewerking, waarbij het metaal ronddraait terwijl een snijgereedschap metaal weghaalt om zo de gewenste vorm te creëren. Deze methode wordt vaak gebruikt om cilindrische onderdelen te produceren, zoals assen, bouten en moeren. Draaimachines zijn uitgerust met 1 of meerdere gereedschapshouders en eventueel een extra as, waardoor ze zowel eenvoudige als complexe vormen kunnen produceren.

Metaal frezen

Frezen is een andere veelgebruikte metaalbewerkingsmethode die veel weg heeft van draaien. Maar in tegenstelling tot draaien, waarbij het metaal roteert, is het bij frezen het snijgereedschap dat beweegt. Deze methode wordt vaak gebruikt om complexe driedimensionale vormen te creëren, zoals tandwielen, behuizingen, doorvoerblokken, heatsinks, brackets etc.

Meer weten? Lees ook ons blog ‘Wat is het verschil tussen draaien en frezen?

Lasergraveren

Met precisie o.a. tekst, nummers, barcodes aanbrengen op metalen oppervlakken met een krachtige laserstraal: dat is lasergraveren. Olpa Hank maakt gebruik van geavanceerde lasergraveertechnologie om metalen onderdelen en producten te personaliseren of te markeren. Door middel van deze methode kan je bijvoorbeeld ook de traceability van je producten vergroten en je onderscheiden.

Meer weten? Lees ook ons blog ‘Lasergraveren van QR-codes en datamatrixcodes’

Verspaning

Verspanen wordt veel toegepast wanneer het niet mogelijk is om het product op een andere wijze te vervaardigen. Met verspaning wordt onnodig materiaal van een masteriaal zoals bijvoorbeeld metaal verwijderd om de gewenste vorm en grootte te creëren. De metaalschilfers die hierbij vrijkomen worden spanen genoemd. Verspaning gebeurt zowel met draaien als met frezen.

Lasersnijden

Voor nauwkeurige metaalbewerking passen we ook lasersnijden toe. Deze techniek maakt het mogelijk om complexe contouren en details te realiseren, en is bij uitstek geschikt voor  dunnere materialen. Onze lasersnijmachines creëren met snelheid én nauwkeurigheid op maat gemaakte metalen componenten.

Stampwerk

Bij stampwerk worden door middel van stempels één of meerdere vormen aan een metalen plaat of strip gegeven. Op deze manier wordt het metaal in de gewenste vorm geperst. De metaalpersen brengen door middel van speciaal vervaardigde gereedschappen (volg- en snijstempels) de desgewenste vorm aan in het metaal.

Voor elk metaalbewerkingsproject

Olpa Hank is jouw ideale partner voor metaalbewerking, of je nu een eenvoudig of complex vraagstuk hebt. Met ons geavanceerde machinepark en onze ervaren vakmensen, garanderen we hoogwaardige metaalproducten met veelzijdigheid en precisie. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Aksel Larsson
Jörn-Olav Larsson

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt binnen één werkdag een offerte van ons. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0162-402500 of mail naar info@olpahank.com.

  • Sleep bestanden hier of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Heeft u een vraag? Neem contact op met Aksel Larsson 0162-402500 info@olpahank.com Chat live met ons!
    aksel